Hvorfor duggpunktmåling i trykkluft er veldig viktig

Duggpunktmåling for trykkluft

 

Trykkluftsystemer brukes ofte i industrielle produksjonsprosesser for kjøling, oppvarming, vedlikehold av utstyr og drift av elektroverktøy.

Så hvorfor er måling av duggpunkt i trykkluft veldig viktig?

Fordi ved produksjon av trykkluft er det uunngåelige biproduktet vanndamp, som kondenserer på luftkompressorsystemet eller tilleggsprosesskomponenter.

Selv om en liten mengde fuktighet kan være tilstede i trykkluftsystemer, kan akkumulering av store mengder kondens skade følsomme

utstyr og redusere kvaliteten på ferdige produkter.I denne forbindelse er overvåking av trykkluftens duggpunkt avgjørende for å sikre levetiden til maskinen og

standardisering av produktkvalitet.

 

Men her er6 poengDu trenger å vite om duggpunktmåling i trykkluft, håper det vil være nyttig.

Først,hva er duggpunktet til trykkluftsystemet?

Duggpunktet til et luftkompressorsystem er temperaturen der vanndamp kondenserer til væske med samme hastighet som fordampning.

Ved denne temperaturen er trykkluften fullstendig mettet og kan ikke lenger holde på vanndamp.For industrielle operatører som produserer med

trykkluftsystemer, må duggpunkter overvåkes kontinuerlig for å forhindre skade på instrumentet og minimere prosesskontaminering.

 

 

Sekund,Måles duggpunktet i grader?

Brukduggpunktsenderen for å måle duggpunkttemperaturen til trykkluft i grader Fahrenheit.

For de fleste systemer forblir duggpunkttemperaturen til luften i området 50°F til 94°F.Ved denne temperaturen faller vann suspendert i luften ut og begynner å samle seg på kompressorkomponenter.

Hvis du leser nøyaktig,duggpunktsensorenevil tillate operatøren å implementere forskjellige metoder for fjerning av vann og opprettholde integriteten til maskinen deres.

 

Tredje,Hvorfor er duggpunkt viktig i trykkluftapplikasjoner?

Å opprettholde fuktighet på et visst nivå er avgjørende for å opprettholde funksjonen til sensitivt industrielt utstyr.Hvis det ikke kontrolleres, kan fuktighet fra trykkluft ved duggpunktet forårsake mekanisk korrosjon av metaller, noe som kan føre til kostbare systemfeil og vedlikeholdsbrudd.

I tillegg kan overflødig fuktighet i trykkluft tilført industrielle prosesser påvirke produktkvaliteten negativt.Oppbygging av vanndamp kan overføre urenheter som støv og bakterier til sensitive mat- og legemiddelproduksjonsprosesser, noe som gjør dem utrygge å eksportere og spise.

Den negative påvirkningen av fuktskader på luftkompressorsystemer er grunnen til at alle operatører må overvåke vannmetningen i luftsystemene strengt.

 

Fjerde,Duggpunkt og trykkforhold

Det er en åpenbar sammenheng mellom duggpunktet der trykkluften når metning og trykket til transmisjonstrykket.For enhver gass resulterer en økning i trykk i en tilsvarende økning i duggpunktet.En rekke beregninger og transformasjoner utføres manuelt eller ved hjelp av programvare som nøyaktig forutsier luftduggpunkter og hjelper operatøren med å utvikle passende avfuktingsprotokoller.Dehåndholdt temperatur- og fuktighetsmålerof Hengko kan automatisk konvertere de oppdagede temperatur- og fuktighetsdataene til duggpunktverdier, noe som er praktisk for sanntidsvisning.

HENGKO duggpunktmåler

Femte,Hva er forskjellen mellom duggpunkt og trykkduggpunkt?

I praksis brukes ofte begrepene «duggpunkt» og «trykkduggpunkt» om hverandre.Dette alternativet er imidlertid ikke nøyaktig.Duggpunktet er den temperaturen luften når metning ved atmosfærisk trykk, mens trykkduggpunktet er definert som duggpunktet til en gass målt ved trykk over normalt atmosfærisk trykk.

 

Sjette,Hvordan måle duggpunkt i trykkluft

Duggpunkt for trykkluft kan måles nøyaktig ved å bruke duggpunktinstrumenter spesielt produsert for dette formålet.

1.) Instrumentvalg

Det første trinnet i å evaluere duggpunktet er å velge et passendeinstrument for duggpunktmåling.For å unngå målefeil må operatøren kjøpe det utstyret som passer best til dens luftkompresjonsenhet.Velg i henhold til duggpunktområdet du må måle.Hvis du trenger en duggpunktmåler i området -60℃-60℃, kan du velgeHT-608 digital fuktighets- og temperaturmåler, som har fordelene med høy presisjon, nøyaktig måling og lavt strømforbruk.Duggpunktsenderen for trykkluft er kompakt og høytrykksbestandig, og kan installeres i rørledningen eller gassrørledningens utløp for måling.

HT608 Duggpunktsensor for trykkluft_01

2.) Forstå endringene i trykkegenskapene til instrumentet

Noen duggpunktsensorer er egnet for å måle vannmetning ved atmosfærisk trykk, mens andre leverer duggpunktavlesninger mer nøyaktig ved høyere driftstrykk.Igjen må du velge riktig måleenhet basert på trykkegenskapene til trykkluftsystemet for å sikre de mest nøyaktige resultatene.

3.) riktig sensorinstallasjon

Installasjonssett for duggpunktsensor kommer med spesifikke instruksjoner for riktig installasjon.Å følge produsentens retningslinjer når du installerer duggpunktsensorer vil bidra til å sikre optimal funksjon.

4.) nitrogen duggpunkt temperatur

På grunn av sin treghet kan nitrogen brukes i en rekke industrielle prosesser, inkludert spylingsprosedyrer for utstyr.Gassformig nitrogen som passerer gjennom systemet eller prosessen vil effektivt fjerne vann og oksygen uten å endre noen kritiske kjemiske reaksjoner.Duggpunkttemperaturen til tørket nitrogen er vanligvis rundt -94 °F.

 

Du kan ogsåSend oss ​​e-postDirekte som følger:ka@hengko.com

Vi sender tilbake innen 24 timer, takk for din pasient!

 

 

 

 

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss

Innleggstid: 20. mai 2022