Hva er kalibrert, hvorfor er det så viktig?

Hva er kalibrert

 

Hva er kalibrert?

Kalibrering er et sett med operasjoner for å bestemme forholdet mellom den viste verdien til et måleinstrument eller målesystem, eller verdien representert av et fysisk måleverktøy eller standardmateriale, og den tilsvarende kjente verdien som skal måles under spesifiserte forhold.Kalibrering er vanlig i ulike bransjer.For eksempel i elektronikkindustrien må instrumenter ofte kalibreres regelmessig for å sikre nøyaktige sensormålinger.Hvorfor trenger alle samfunnslag å kalibrere instrumenter eller utstyr?For over tid vil ytelsen til stort sett alle enheter avta på en eller annen måte.Slik som det elektroniske utstyret vi ofte bruker vil oppleve komponentaldring ettersom brukstiden øker, utstyret mister stabilitet og avviker fra standardspesifikasjonene.

 

Hvorfor er kalibrering så viktig?

La oss se nærmere på viktigheten av kalibrering.

1.KosteSaving 

Ta forholdsregler før de skjer.På sikt kan kalibrering redusere frekvensen av noen feil og redusere kostnadene for feiltap

 

2.ForbedreStrygghet

I mange tilfeller er kalibrering også for operatørens personlige sikkerhet.På farlige steder som laboratorier, fabrikker og kjemiske anlegg vil noen små hull sannsynligvis forårsake store påvirkninger. Det kan forbedre nøyaktigheten av data for å forbedre sikkerheten til utstyrets drift.

håndholdt fuktighetsmåler

 

3. Oppretthold levetiden til utstyret

Over tid vil nøyaktigheten til enhver måleenhet avta, og miljøet som utstyret brukes i vil også påvirke hastigheten det avtar.Regelmessig vedlikehold av kalibreringsutstyret kan opprettholde levetiden til utstyret, unngå irreversible skader og til slutt skade maskinen.

Noen av de vanligste typene av daglig kalibrering, som temperatur og fuktighet, trykk, sensorfølsomhet, etc.

 

 

Hvordan kalibrere temperatur- og fuktighetssensoren?

Kalibrering av en temperatur- og fuktighetssensor er et avgjørende skritt for å sikre nøyaktige og pålitelige målinger.Her er en generell veiledning for hvordan du kalibrerer sensoren:

1. Forstå kalibreringskrav:

Gjør deg kjent med kalibreringskravene til temperatur- og fuktighetssensoren.Sjekk produsentens dokumentasjon eller datablad for spesifikke kalibreringsinstruksjoner, anbefalte kalibreringsintervaller og kalibreringspunkter.

2. Skaff kalibreringsutstyr:

Du trenger spesialisert kalibreringsutstyr, inkludert en kalibrert referansetemperaturkilde (som et temperaturbad eller en tørrbrønnkalibrator) og en fuktighetsreferansestandard (som en fuktighetsgenerator eller et kalibreringskammer).

3. Klargjør kalibreringsmiljø:

Sett opp et stabilt og kontrollert kalibreringsmiljø for å minimere eventuelle ytre påvirkninger på sensoren.Sørg for at temperatur- og fuktighetsnivåene i kalibreringsområdet er konsistente gjennom hele prosessen.

4. Stabiliser sensoren:

La sensoren stabilisere seg i kalibreringsmiljøet i tilstrekkelig lang tid.Dette sikrer at sensoren når termisk likevekt med omgivelsene før kalibrering starter.

5. Utfør temperaturkalibrering:

Plasser temperatursensoren i temperaturbadet eller tørrbrønnkalibratoren satt til en kjent og stabil referansetemperatur.Registrer sensorens avlesninger og sammenlign dem med referansetemperaturen.Gjør eventuelle nødvendige justeringer av sensorens temperaturavlesninger for å matche referanseverdiene.

6. Utfør fuktighetskalibrering:

Hvis sensoren måler fuktighet, plasser den i fuktighetsgeneratoren eller kalibreringskammeret satt til et kjent og stabilt referansefuktighetsnivå.Registrer sensorens fuktighetsavlesninger og sammenlign dem med referansefuktigheten.Juster sensorens fuktighetsavlesninger etter behov for å matche referanseverdiene.

7. Registrer kalibreringsdata:

Dokumenter alle kalibreringsdata, inkludert referanseverdier, sensoravlesninger og eventuelle justeringer som er gjort under kalibreringsprosessen.

8. Kalibreringssertifikat:

Noen kalibreringsprosesser kan kreve et kalibreringssertifikat utstedt av et sertifisert kalibreringslaboratorium.Send om nødvendig sensoren til et akkreditert kalibreringsanlegg for nøyaktig kalibrering og generering av sertifikater.

9. Kalibreringsintervall:

Etabler et regelmessig kalibreringsintervall basert på sensorens bruk, miljøforhold og produsentens anbefalinger.Regelmessig kalibrering sikrer at sensoren forblir nøyaktig over tid.

10. Vedlikehold og lagring:

Håndter sensoren med forsiktighet, og oppbevar den riktig når den ikke er i bruk.Unngå å utsette sensoren for ekstreme forhold eller forurensninger som kan påvirke nøyaktigheten.

Følg alltid produsentens spesifikke kalibreringsinstruksjoner og retningslinjer for din spesielle temperatur- og fuktighetssensor.Hvis du er usikker på kalibreringsprosessen eller mangler nødvendig utstyr, bør du vurdere å søke hjelp fra en profesjonell kalibreringstjeneste eller kontakte sensorprodusenten for veiledning.Riktig kalibrering er avgjørende for å opprettholde sensorens nøyaktighet og sikre pålitelige data for applikasjonene dine.

 

 

Hva med HENGKOs temperatur- og fuktighetssensor kalibrert?

 

HG-981 / HG972 er begge multifunksjons digitaletemperatur- og fuktighetsmåler, Du kan enkelt gjøre kalibrering av temperatur- og fuktighetsdata.

Den kan brukes til å hjelpe til med kalibrering av generelle temperatur- og fuktighetsmåleinstrumenter.

Det er et instrumentprodukt for temperatur- og fuktighetskalibrering som integrerer industriell kvalitet, multifunksjons-, temperatur- og fuktighetsdataregistrering,

måling av høy presisjon temperatur og relativ fuktighet.

Den bruker en ekstern høypresisjonssonde og har funksjonene til å måle fuktighet, temperatur, duggpunkttemperatur og våtpæretemperatur.

Den kan enkelt oppfylle kravene til nøyaktig temperatur- og fuktighetsmåling ved ulike anledninger.

Det er et ideelt valg for temperatur- og fuktighetsmåling i laboratorier, industrier ogengineering.

 

Håndholdt sensor for relativ fuktighet-DSC_7304-1

 

I tillegg til disse vanlige kalibreringstypene, kan det hende du trenger andre forskjellige måter å kalibrere mange forskjellige verktøy på.

Å velge passende kalibreringsverktøy og kalibreringsmetoder kan oppnå en multiplikatoreffekt med halve innsatsen.

 

 

Hvordan velge en temperatur- og fuktighetssensor som ikke krever hyppig kalibrering?

For å velge en temperatur- og fuktighetssensor som ikke krever hyppig kalibrering, bør du vurdere følgende faktorer:

1. Kvalitet og omdømme til produsenten:

Velg sensorer fra anerkjente produsenter kjent for å produsere pålitelige instrumenter av høy kvalitet.Etablerte produsenter bruker ofte overlegne komponenter og bruker strenge tester for å sikre langsiktig stabilitet og nøyaktighet.

 

2. Spesifikasjoner for kalibreringsstabilitet og nøyaktighet:

Sjekk sensorens datablad eller tekniske spesifikasjoner for informasjon om dens kalibreringsstabilitet og nøyaktighet over tid.Sensorer med lavere avdriftshastighet og høyere nøyaktighet har en tendens til å kreve sjeldnere kalibrering.

 

3. Kalibreringssertifikater og sporbarhet:

Se etter sensorer som følger med kalibreringssertifikater, som viser at sensorene er kalibrert mot sporbare standarder.Dette indikerer at sensorens innledende nøyaktighet er veletablert og kan stoles på over tid.

 

4. Innebygd kompensasjon og selvkalibrering:

Noen avanserte sensorer har innebygde kompensasjonsalgoritmer som automatisk justerer for endringer i temperatur og fuktighet, noe som reduserer behovet for hyppig manuell kalibrering.Selvkalibrerende sensorer kan bidra til å opprettholde nøyaktigheten uten brukerintervensjon.

 

5. Miljømessig holdbarhet og beskyttelse:

Velg sensorer med robust konstruksjon og miljøvern for å motstå skade fra støv, fuktighet og andre forurensninger.Godt beskyttede sensorer har mindre sannsynlighet for å drive eller degraderes over tid på grunn av miljøfaktorer.

 

6. Langsiktig pålitelighet:

Se etter sensorer med langsiktig pålitelighet i virkelige applikasjoner.Brukeranmeldelser og attester kan gi innsikt i hvor godt en sensor yter over lengre perioder.

 

7. Kalibreringsintervallanbefalinger:

Produsenter gir ofte anbefalinger om kalibreringsintervaller basert på sensorens ytelse.Velg en sensor med lengre anbefalte kalibreringsintervaller, da dette indikerer produsentens tillit til stabiliteten.

 

8. Applikasjons- og driftsmiljø:

Vurder den spesifikke applikasjonen og driftsmiljøet der sensoren skal brukes.Noen miljøer kan kreve hyppigere kalibreringer på grunn av ekstreme forhold eller potensiell forurensning.

 

9. Temperatur- og fuktighetsområde:

Sørg for at sensorens måleområde stemmer overens med applikasjonens krav.Det er mer sannsynlig at sensorer som opererer innenfor det spesifiserte området opprettholder nøyaktigheten over tid.

 

10. Kostnadseffektivitet:

Selv om investering i sensorer av høyere kvalitet i utgangspunktet kan koste mer, kan de vise seg å være kostnadseffektive i det lange løp ved å redusere behovet for hyppige kalibreringer og utskiftninger.

 

11. Produsentens støtte og garanti:

Vurder nivået på støtte som tilbys av produsenten, for eksempel teknisk assistanse og garantidekning.Et sterkt støttesystem kan være nyttig hvis det oppstår problemer i løpet av sensorens levetid.

 

Ved å nøye vurdere disse faktorene og velge en temperatur- og fuktighetssensor med et rykte for stabilitet, nøyaktighet og robusthet, kan du redusere behovet for hyppig kalibrering betydelig og sikre pålitelig langsiktig ytelse i applikasjonen din.

 

 

Har du spørsmål eller trenger hjelp med våre temperatur- og fuktighetssensorer?

Vi er her for å hjelpe!Ta gjerne kontakt med oss ​​påka@hengko.com.Vårt dedikerte team på HENGKO er klare til

gi ekspertveiledning og støtte for å møte dine sensorbehov.Ikke nøl med å kontakte oss i dag, og la oss jobbe

sammen for å finne den perfekte løsningen for dine krav til temperatur- og fuktighetsføling!

 

 

https://www.hengko.com/


Innleggstid: 18. mai 2021